uk
Personal Sportcoach
 

Homo discriminatie

“Discriminatie is het mooiste wat er is!” 

Aldus een leraar aan een sportopleiding, die lustig de daad bij het woord voegde.Een donker getinte klasgenoot werd liefkozend ‘babi’ en ‘zonnebril’ genoemd, Kim Young werd belangstellend gevraagd of het gisteren ook laat geworden was. 

Toen hij eens zei :”Ik haat vrouwen” vroeg ik hem met dezelfde belangstelling of hij misschien dan van mannen hield? “  👿 “Wie denk jij wel niet grrr… en als ik je kan naaien dan doe ik dat!”. “I'll take that for a yes!”. Vrienden voor ’t leven . 

Als toptrainer had hij discrimineren tot een ware topsport verheven. Hij verstond de kunst om alles en iedereen te discrimineren, dus discrimineerde hij niemand. 

Er is natuurlijk niets mooiers dan een ander naar beneden te halen, als je weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld hebt en empathie een vreemd woord is. 

Wat je over een ander zegt en hoe je een ander behandelt zegt niets over die ander en alles over jou. 

In de politieke poppenkast legt Putin discriminatie vast in de wet. Hoogspringster Elena Isinbajeva, dé sportvrouw en marionet van Rusland propagandeert dit en valt laag.

Tijdens een uitzending van Voetbal International gaf Rene van der Gijp nog even vol overgave inzage in zijn reptielenbrein. 

Het mooie van de aandacht die homoseksualiteit nu geniet is, dat het bespreekbaar wordt gemaakt. En wat je aandacht geeft, dat groeit. Wat bij mij groeit zijn vooral vragen: 

Waarom houden mensen zich bezig met de seksuele geaardheid van anderen?

Is Adolf Hitler een beter persoon omdat hij hetero was?

Slager, bent u homo? Nee, oh doet u mij dan maar 20 cm leverworst.

Hoe kun je iemand veroordelen voor iets waar diegene geen invloed op heeft?

Hoe kun je als gelovige een ander veroordelen als deze persoon een schepping van God is en er bovendien in de bijbel staat dat je een ander niet mag veroordelen?

Hoe kun je als gelovige iemand verstoten als er in de bijbel staat ‘Heb uw naaste lief’?

Als cherry on top: “Hoe kun je als ouders je eigen kind veroordelen en verstoten?! 

Homoseksuelen worden wereldwijd gediscrimineerd, buiten gesloten, geïntimideerd, gemolesteerd en vermoord omdat ze anders zijn. 

Wat voegt het aan waarde toe voor jezelf als je een ander zo behandelt? 

Iedereen is het kind van een ander. Behandel het zoals jij wilt dat een ander jouw kind(eren) behandelt. Tolereer discriminatie niet, want… 

…als je discriminatie tolereert dan zijn jouw kinderen aan de beurt. (The manic street preachers) 

Ronald Blauw

 

 Terug
Geplaatst: 24-08-2013 08:24:27

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier