uk
Personal Sportcoach
 

Maximaal verhaal

Afgelopen week ben ik geïnspireerd door Max, een bijzondere 69 jaar jonge Amerikaan.

Ik ontmoette Max bij Sports World in Amsterdam. De volgende dag zou hij doorreizen naar Afrika voor zijn werk. Voor vertrek wilde hij nog graag een personal training bij mij volgen. Zo gezegd, zo gedaan.

Max bleek goed belastbaar en wilde het accent leggen op de maximale krachttraining van zijn bovenlichaam. Daar hebben we even stevig op ingezet.

Wat me direct opviel tijdens weerstand, was zijn verbetenheid. Met een niet aflatende wilskracht volbracht hij de oefeningen. Telkens als ik dacht nu is het over, dan trok hij nog even een blik open. Een ware vechter. 

Zijn uitstraling en fysiek deed me denken aan acteur Scott Glenn in Wild Geese 2. De vastberadenheid en het zelfvertrouwen droop van zijn taaie en pezige lijf af. Ik voelde mijn respect en interesse voor hem groeien. 

Ik zei hem dat hij me inspireerde met zijn fitheid en felheid en complimenteerde hem met zijn nog jongensachtige uitstraling. Na een beleefd bedankje zei hij dat hij dat had te danken aan een leven lang sporten. 

“Sporten houdt je jong. Ik omring mij het liefst met mensen die intensief sporten. Al mijn werknemers sporten. Zij zijn zelden sacherijnig of ziek. Bovendien zijn ze gedisciplineerd, gefocust en energiek. Het belangrijkste vind ik hun commitment. Sporters verbinden zich met hun doel en dat is noodzakelijk in mijn business”. Aldus Max. 

De €10.000,- vraag brandde op mijn lippen: “Wat voor werk doe je, als ik vragen mag?” 

“Ik heb sinds 20 jaar een onderneming in leadership developement en werk als trainer/coach in Oregon, San Francisco, Moscow, Oekraïne en diverse locaties in Afrika. Als consultant adviseer ik regeringspartijen in conflictsituaties zoals bijvoorbeeld in Israël. Morgen vertrek in naar Somalië.” 

Je kon het kwartje horen vallen. 

Om zichzelf te wapenen doet Max samen met zijn vrouw aan hardlopen. Daarnaast doet hij aan krachttraining o.l.v. een legertje personal trainers, waarvan er vier ook trainer in kick boxing zijn.

Max heeft een uitgesproken mening over krachttraining en krachttrainers. 

“Je beweegt zoals je bent en je bent zoals je beweegt. Bewegen moet in mijn optiek functioneel zijn en dus trainers ook. Daarom doe ik aan free weights training o.l.v. personal trainers die in eerste instantie sportcoach zijn.

Trainers die alleen maar fitness in hun pakket hebben en met toestellen werken zijn een verlengstuk van die toestellen. Dat vergelijk ik met lege hulzen en die zijn niet zo functioneel in gebieden waar met scherp wordt geschoten.” 

Amen! 

Met pensioen gaan is een grote stap naar achteruitgang. Je ruilt je sixpack in voor een fustje en hoort jezelf achter de geraniums zeggen “Goh, de buurman zet de vuilnis nu al buiten!”. 

Mensen inspireren om een actief leven te leiden is mijn passie. Max heeft mij geïnspireerd om daarmee door te gaan tot in lengte van dagen Insha’Allah. 

 Terug
Geplaatst: 21-07-2013 07:50:38

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier