uk
Personal Sportcoach
 

Uut'n thuus

‘Home is where the heart is’ Je kunt hieruit de conclusie trekken dat je lichaam je (t)huis is, aangezien je hart zich daar bevindt. Rest de vraag: “Is jouw lichaam jouw (t)huis?” Thuis voelen in je lichaam is belangrijk. Want als jij je er thuis voelt, voel jij je veilig en kun jij je optimaal ontwikkelen en jouw hart volgen. Dat thuisgevoel kun je versterken door het trainen van je zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.

Zelfbeheersing stelt je in staat om je gevoelens bewust aan te sturen en te bepalen wat je doet. Zelfbeheersing is een voorwaarde voor zelfreflectie, het nadenken over wat je hebt gedaan en de gevolgen daarvan. Wanneer je weet dat je jezelf onder controle hebt en rustig je handelen kunt bezien en eventueel aanpassen groeit je zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen is de fundering waarop jij je huis bouwt. Het begint met het leggen van de welbekende eerste steen/ de eerste succesbeleving. De rest is peanuts, want als je er één kunt leggen kun je er ook duizend. Het is een kwestie van het je tot doel stellen en volhouden.

Wanneer je niet tevreden bent met je uitbouw of een ‘totall make over’ wilt, stel jezelf op het moment van keuze op het gebied van voeding, sporten en bewegen dan de volgende vragen:

  • Doe ik hier goed aan?
  • Kan het anders?
  • Kan het beter?

Voor het bouwen van je huis heb je bouwstenen nodig en de energie om ze te leggen. Voeding, sporten en bewegen dus.

Ben je van huis uit niet gemotiveerd om slim te foerageren en te sporten, dan kun je tegenwoordig via een app op je smart telefoon, tablet en computer elk soort trainings- of voedingsadvies in huis halen. Zo heb je een eigen coach die je begeleidt. Van warming up tot cooling down, van voorafje tot toetje. Fitness fabrikanten leveren complete home fitness apparatuur tegen betaalbare prijzen. Je kunt in principe overal bouwen.

Fitness keten Basic Fit speelt ook slim in op de extrinsieke motivatie met een virtuele trainer. Die geeft indoor cycling, XCO, buikspiertraining, yoga, burn en shape groepslessen. Leden verdringen zich om in te tekenen en zijn net als het personeel laaiend enthousiast. Ze trainen intensiever, bereiken betere resultaten en behouden continuïteit. Dat kun je natuurlijk ook thuis doen. Velen doen dat al. Je zult dan ook zien dat de huizen van de toekomst steeds meer over een eigen trainingsruimte gaan beschikken.

Sneeker Tjitte de Wit, God hebbe zijn ziel, was in 1997 zijn tijd ver vooruit. Zijn fitnessclub aan de Prins hendrikkade bestond uit over ongeveer 75 m2. Bij binnenkomst waande je je in een woonkamer. Zijn bijzondere gevoel voor humor deed je gelijk thuis voelen. “De meesn mutte sich hier thuus foelle, derom noem ik ut ‘huuskamer fitness”

Haal fitness in huis en maak van je lichaam een mobile home, dan ben je overal thuis.

Ronald Blauw

 Terug
Geplaatst: 24-04-2013 15:34:39

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier