uk
Personal Sportcoach
 

Paas-ei-gen-schappen

De Paas Haas is vroeg dit jaar. Gezien de huidige weersomstandigheden is de kans op bevriezing van de paaseieren aanwezig. De P(aas)H(aas)-waarde kan dan in het geding komen, echter de symboliek van vruchtbaarheid niet. De lente is in aantocht, het nieuwe leven staat voor de deur. Alles loopt uit.

De dagen lengen, de eerste merels zijn te horen en een gevoel van hormonale onrust is waar te nemen. De mensen komen weer uit hun holen en krijgen meer energie. Er vindt een soort wedergeboorte plaats. 

Zou het niet fantastisch zijn om je elke dag als herboren te voelen? Je opent de ogen en het eerste wat in je opkomt is ‘Yes, weer een dag, ik mag weer!’ En als dat wenselijk is, zou je er dan energie in willen steken om dat gevoel te krijgen? Je kunt er namelijk zelf veel, zo niet alles aan doen om dat te realiseren. Een weg daarnaartoe is door je leven te bestuderen. 

Volgens Socrates is een leven dat niet bestudeerd is, het niet waard om geleefd te worden. Zelf-studie doe je vanuit die optiek dus je leven lang. Het geeft inzicht in je persoonlijkheid, waarden, talenten, sterke punten, stijl, motivatie en vaardigheden. Het levert een helder toekomstbeeld op. Je weet welke kant je op wilt gaan, waar je kansen liggen en hoe je het beste tot je recht komt. Dat inzicht leidt tot zelfacceptatie en zelfrespect. Uiteindelijk geeft dat je energieniveau een enorme boost. Als je leeft vanuit je kracht gaat alles vanzelf. Je hoeft niet te ‘werken’. 

Aangezien werken het grootste gedeelte van ons leven beheerst, kun je daar de meeste winst pakken. Het is dus de kunst om werk te vinden dat je duurzaam blij zal maken. Werk waarin jij met jouw talenten optimaal kan presteren en excelleren. Maar hoe vind je dat? 

Zoals bij elke reis is het handig dat je een kaart hebt om de juiste weg te vinden. Het boekje ‘In 5 stappen naar je droombaan’ van Anja Overdiek (ISBN: 978 90 244 1748 3) gaat over de reis naar de ideale baan. Een aanrader. Het boek geeft concrete voorbeelden en oefeningen. Het vergt slechts een investering van €12,- en de energie om er mee aan de slag te gaan. Energie die je dubbel en dwars terugverdiend. Karma werkt altijd. 

Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk, dus verbeter je wereld en begin bij jezelf. 

Kies eieren voor je geld. Alles wat je nodig hebt zit al in je. Gebruik wat je op de schappen hebt staan, dan kun je jouw ei kwijt. Zo kun je elke dag jouw opstaan vieren. 

Vrolijk Pasen,

Ronald Blauw

(Deze blog is als column verschenen in SWF Sport 2013 nummer 3)

 Terug
Geplaatst: 31-03-2013 09:33:01

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier