uk
Personal Sportcoach
 

Belasting sport omhoog in Sneek

Heeft u al belastingaangifte gedaan? U kunt het natuurlijk nog even uitstellen, maar u ontkomt er niet aan. U ontkomt ook niet aan de controle op uw aangifte. Als u denkt dat u er vanaf bent wanneer u de aangifte laat verzorgen door een accountant dan heeft u het mis. Uiteindelijk bent u verantwoordelijk voor de belasting. Leuker kunnen ze het niet maken!

Voor sporten geldt precies hetzelfde. U kunt het natuurlijk nog even uitstellen, maar als u fitter, gezonder of slanker wilt worden, ontkomt u niet aan de controle op uw schema. Als u denkt dat u er vanaf bent wanneer u een schema heeft laten maken door een fitness instructeur, dan heeft u het mis. Uiteindelijk bent u tijdens de arbeid verantwoordelijk voor de belasting.

Net als bij werken wordt bewegen in de trainingskunde arbeiden genoemd. Bij werken levert u arbeid om financieel resultaat te behalen, de belasting bepaalt in belangrijke mate uw rendement. Bij sporten levert u arbeid om conditionele resultaten te behalen, de belasting bepaalt ook hier in belangrijke mate uw rendement. Hoe hoger de belasting, hoe hoger het rendement. U hoeft alleen maar evenredig arbeid te verrichten. Leuker kunnen we het niet maken!

Arbeid leveren kost energie en levert energie op. Hoe zwaarder er arbeid wordt verricht, des te meer energie er vrij komt. Dat kunt u bij uzelf en bij anderen zien, horen, ruiken, voelen en proeven.

Als personal sportcoach werk en woon ik in Sneek en in Amsterdam. Wat me elke keer opvalt als ik ‘de dijk’ overga is het verschil in de energieniveaus aan beide zijden. Dat is het best waarneembaar wanneer ik vanuit de Health Club in Amsterdam een sportcentrum in Sneek binnenloop. Bij een lowbudget centrum daalt het energieniveau dan wel met 80% tot niveau sluimerstand. Het lijkt wel dat die sporters daar niet aan staan.

Een gemiste kans. Deze sporters hebben wel de discipline om aanwezig te zijn, maar behalen niet optimaal rendement omdat de belasting te laag is. Wie is daar verantwoordelijk voor? Juist, zijzelf. Wanneer men niet wordt bijgestaan door een trainer, moet men zelf trainer zijn. Dan moet men zichzelf in het zweet jagen.

Zweet? Ja echt, zweet! Herkenbaar aan de parelvormige bolletjes op de huid, die in kleine straaltjes grote plassen vormen en donkere natte plekken op de kleding tekenen. Ruikt naar voedsel, kattenpis en ongewassen lichamen.

In ‘t sweet uwes aanschijns sult gy gas passeren, urine verliezen, tranen laten, bloeden, snotteren, hijgen, kreunen, steunen, kermen, schreeuwen, puffen, pijn lijden, huid schaven, beurs worden, eelt vergaren, verwensingen uiten, afzien, huilen, sterretjes zien, focussen, ijzer vreten, zout likken, maaginhoud retourneren, stoppen en doorgaan. Kortom hét Paradijs voor een trainer.

Creëer uw eigen Belastingparadijs.

Raadpleeg een arts voordat u begint met sporten.

Ronald Blauw

(Deze blog is als column verschenen in SWF Sport 2013 nummer 2)

 Terug
Geplaatst: 18-02-2013 08:42:50

Reacties

Hoi Ronald!

Mooi geschreven, en erg herkenbaar.
Veel succes met de trainingen.

Mvg,

Albert

Albert Hagen18-02-2013 13:54

Reactieformulier