uk
Personal Sportcoach
 

To bouffe or not to bouffe

Kent u de film ‘La grande bouffe’? De film gaat over vier rijke vrienden die in een weekend samenkomen met het doel om zichzelf dood te eten. Een aanrader om eens tijdens de feestdagen te zien. In feite doen we precies hetzelfde met Kerst en Oud en Nieuw. We eten en drinken veel te veel. En waarom ook niet? Alles is te koop en je hebt er nu nog niet zoveel last van. Het ‘sneeuwschuiver-complex’ schuift de gevolgen voor ons uit. Maar uiteindelijk rekent ook u af met de keuzes die u heeft gemaakt….

Binnenkort wensen we elkaar weer massaal geluk, gezondheid en liefde toe. Wenst u dat uzelf ook toe? Als dat zo is, dan wil ik u vragen of u werkelijk van uzelf houdt. Uw dierbaren kunnen zichzelf gelukkig prijzen als het antwoord ja is. Want als u niet van uzelf houdt, dan kunt u ook niet van een ander houden.

Als het hart de bron van liefde is en klopt voor u en voor uw dierbaren, heeft u dan ook uw hart– en vaatstelsel lief? Bent u zich er bewust van dat u het hart langzaam maar gestaag verdrinkt in vet, wanneer u teveel eet en drinkt en te weinig beweegt? Wat doet u er aan om dat te voorkomen?

Begin bij het keuzemoment. Tussen stimulus en respons bestaat een ruimte. In die ruimte schuilt het vermogen om een reactie te bepalen. In de reactie schuilt groei en vrijheid. Daar heeft u dus invloed! Waar kiest u voor, wetende dat kleine veranderingen grote gevolgen hebben op lange termijn? Begin de reis met de eerste stap. Neem die stap NU!

U bent geen doorzetter? Ik weet zeker dat u dat wel bent. Wat als de beul zegt: ”Als u en uw dierbaren nu niet matigen met eten en drinken, dan verdrink ik jullie één voor één voor de ogen van de anderen” Dan kunt u wel doorzetten toch?

Wereldwijd verdrinken miljoenen medemensen zichzelf in vet en de rest staat erbij te kijken. Obesitas en diabetes type 2 zijn een wereldwijde epidemie. De generatie van 12 jaar en jonger is de eerste die niet ouder wordt dan hun ouders als gevolg van te weinig bewegen. Een duidelijk signaal van moeder natuur dat die mensen verkeerd op weg zijn. Evolutie in uitvoering! Wat voert u uit?

"Je eigen positieve toekomst begint in dit moment. Alles wat je hebt is dit moment. Elk doel is mogelijk vanaf hier" (Lao Tzu)

Welke doelen stelt u NU? Welke acties gaat u NU nemen?

Fijne feestdagen!

Ronald Blauw

(Deze blog is als column verschenen in SWF Sport 2012 nummer 3)

 Terug
Geplaatst: 25-12-2012 13:03:36

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier