uk
Personal Sportcoach
 

Versterken en vormen!

Niet weerhouden door dyslexie en beelddenken ga ik de uitdaging aan om maandelijks een column te schrijven voor de SWF Sport. Het is een uitdaging om buiten de veilige comfort zone te treden. Dat dwingt tot nadenken. Een kans om te leren en te groeien. Die leergierigheid zorgt voor een voortdurende bereidheid tot leren. Daarnaast zorgt mijn toekomstgerichtheid voor het kijken voorbij de horizon. Prestatie-gerichtheid, zelfverzekerdheid en focus zorgen ervoor dat ik doorga waar anderen het voor gezien houden. Geen betere situatie voor deze talenten als in de rol van sportcoach.

Als sportcoach ontwikkel ik trainingsprogramma’s, bedenk strategieën en tactieken en breng de kunst van het spel over. Mijn specialisaties zijn: situatief leidinggeven, kick boksen, zelfverdediging, weerbaarheid, kracht- en conditietraining, mental coaching, agressieregulatie, effectieve communicatie en persoonlijke effectiviteit. In de eerste plaats is mijn rol inspirator en mentor.

Op zestienjarige leeftijd ben ik begonnen met het zelfstandig lesgeven in karate. Een jaar later werd dat kick boksen en conditietraining. Dit was is in de gymzaal van vormingscentrum ’t Stek naast de watertoren in Sneek. Nu, 33 jaar later, verzorg ik personal training en personal sportcoaching in het exclusieve Sports World Amsterdam. 

In de tussenliggende tijd heb ik o.a. nog rollen vervuld als buitensport coördinator, trainer leiderschap en management vaardigheden voor hbo studenten, manager health club, topsportbegeleider NOC*NSF, praktijkopleider Fit!vak, mentor mbo- en hbo sport en bewegen, IBT docent teambuilding en communicatie politie/M.E. 

Tot op heden heb ik meer dan 30.000 mensen uit alle lagen van de bevolking gecoacht. Van jong tot oud, familie, vrienden, van beginner tot topsporter, van jeugddelinquent tot politie, van scholier tot leraar, van burger tot militair en van werknemer tot ondernemer.

Deze ervaring heeft geleid tot grondige zelfkennis en mensenkennis en een scherp inzicht in sport en bewegen. Hierdoor coach ik onder alle omstandigheden op maat en geef ik sporters wat ze nodig hebben. Daardoor maak ik het verschil.

Sportcoaching levert een krachtige bijdrage aan de ontwikkeling van de onbeperkte mogelijkheden van mensen. Het is mijn missie om er uit te halen wat er in zit. Versterken en vormen. 

Suggesties voor onderwerpen voor weblogs zijn van harte welkom! 

Ronald Blauw

(Deze blog is als column verschenen in SWF Sport 2012 nummer 1)

 Terug
Geplaatst: 29-10-2012 15:51:00

Reacties

Dank je Trienke!

Ronald Blauw03-01-2013 10:55

Goed bezig Ronald!

Trienke26-12-2012 04:47

Reactieformulier